Umeå Konst & Ramaffär AB

Nyheter

November

kringlaNu närmar vi oss julmånaden och det börjar bli hög tid att fundera på julklappar och pynt.

Hemma hos oss har vi redan hängt upp en och annan stjärna och tagit fram ljusstakarna. Julen är ju så kort och jag vill liksom dra ut på allt det mysiga. För när januari kommer vet jag att "pyntet" åker upp på vinden och dom vita tulpanerna ersätter julstjärnan.

Det finns vissa "måsten" när det gäller julen, så är det för mig och kanske även för dig. Vissa traditioner som är viktigare än andra. Jag kan tex inte tänka mig en jul utan barnens spelande kyrka. Runt den bygger vi varje år en "park" med skridskobana och små figurer som åker skidor och skridskor. Två tavlor sätts också alltid upp. Den ena föreställande Staffan med sina fem fålar och den andra är en lussekringla som har en given plats i köket. Lussekringlan är en akvarell som min mamma Ingrid Maria Jacobsson målat. Efter många påtryckningar så har hon nu gjort ett numrerat giclee tryck av en härligt nygräddad saffranskringla.

Kringlan finns inramad i vår butik och kostar 1490:-  Ni kan också mejla en beställning för avhämtning eller så skickar vi den mot postförskott.

Andra fina och personliga julklappstips är våra små skyddsänglar av Sofia Rustan, läckert inramade. 

Välkommen till butiken för att se fler julklappstips!